20 maart 2014

Vanavond werd een leerling bevorderd tot gezel. Al in de middag werd begonnen om alles voor de uitvoering van dit speciale rituaal op te bouwen. Niet veel werk maar wel iets wat zorgvuldig moet gebeuren.

Na de ceremoniƫle binnenkomst en de opening werd de toen nog leerling binnen gelaten en werkten alle aanwezige broeders mee om de bevordering van leerling tot gezel op een goede en sfeervolle manier te laten gebeuren door actief mee te werken, iedereen voelde zich erbij betrokken.
Er waren ook broeders van twee andere loges als bezoekers gekomen. Direct na afloop van het rituaal feliciteerden zij samen met de broeders van La Paix de nieuwe gezel en iedereen wenste hem veel geluk met zijn nieuwe taken op zijn weg als vrijmetselaar.
Na de rituele bijeenkomst werd er nog een tafelloge gehouden, een feestelijke en gezellige maaltijd met ceremoniƫle gebruiken zoals toasten en toespraken. Het laatste woord kreeg de nieuwe gezel.
En toen werd alles weer opgeruimd.