16 april 2015

Vanavond hebben we met een aantal broeders geoefend op de uitvoering van een inwijdingsrituaal. Tijdens deze oefenloge werden de rollen uit het rituaal verdeeld over de aanwezigen. Het valt niet mee om in een jou onbekende rol het rituaal uit te voeren. Je denkt het allemaal te weten, je hebt het immers al vaker gezien. Maar het zelf doen is toch anders. De aansluitende nabeschouwing was zeer zinvol. Over en weer gaven de aanwezige broeders aan wat hen was opgevallen. Veel lof was er voor de moedige pogingen van de deelnemers het rituaal zo goed mogelijk uit te voeren. En af en toe ook hilariteit als men met open ogen de mist was ingegaan. Leerzaam waren ook de inzichten die ontstonden bij het doorvragen van broeders, of het toch nog even stilstaan bij een schijnbaar onbelangrijk punt.