9 april 2015

Vrijmetselarij is een leerschool, een methode waarmee je, met behulp van de rituelen en symbolen, kan zoeken naar antwoorden op levensvragen zoals: waar kom ik vandaan? Waarom ben ik hier? Waar ga ik naartoe? Toegespitst op onze persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkelingen in de maatschappij kan je je ook hele praktische levensvragen stellen zoals: waarom kunnen we het leven zo moeilijk loslaten? Waarom bereiden we ons zo slecht voor op het sterven? Misschien gaat het niet zozeer om het vinden van de juiste antwoorden, maar meer om het stellen van de juiste vragen. In een zeer indringend en persoonlijk bouwstuk deelde een van onze broeders met ons hoe de vrijmetselarij hem heeft gevormd en geholpen met dit soort levensvragen om te gaan. Het was een hartverwarmende avond waarbij de broederschap en verbondenheid met elkaar weer heel intens werd gevoeld.