Attributen-klein.jpg

Interesse?

Regelmatig organiseren wij avonden voor belangstellenden. Iedereen, man en vrouw, jong en oud die nieuwsgierig is naar de vrijmetselarij is welkom. Indien u geïnteresseerd bent om toenadering tot ons te zoeken moet u zich een aantal zaken afvragen. 

 

Wat u zich moet afvragen

Indien u geïnteresseerd bent om toenadering tot ons te zoeken moet u zich een aantal zaken afvragen. Hierbij de belangrijkste op een rij:

  • Heeft u de ruimte om zoveel mogelijk wekelijks onze bijeenkomsten te bezoeken? Lid zijn van een loge is namelijk geen vrijblijvende bezigheid. Het vraagt commitment, aandacht en tijd. Wij komen wekelijks op donderdagavond bij elkaar. De avonden beginnen doorgaans om 20:00 uur en eindigen rond 22:30 uur.

  • Bent u bereid te leren? Vrijmetselarij is vooral een methode om je te ontwikkelen. Dat betekent naar jezelf kijken en openstaan voor nieuwe inzichten. Soms zal u gevraagd worden een tekst te bestuderen of zelf een werkstuk op te leveren. U bent altijd bereid naar de inzichten van anderen te luisteren en uw eigen inzichten ter discussie te stellen.

  • Bent u bereid een langdurige verbintenis aan te gaan? Vrijmetselarij is geen cursus met een beperkte tijdsduur. Vrijmetselaar ben je of ben je niet. Natuurlijk kan niemand in de toekomst kijken, maar toe treden tot de vrijmetselarij doe je vanuit de intentie om een zeer langdurige relatie aan te gaan.

Avond voor belangstellenden

Regelmatig organiseren wij avonden voor belangstellenden. Iedereen, man en vrouw, jong en oud die nieuwsgierig is naar de vrijmetselarij is welkom. De volgende open avond is gepland op 4 april 2019 vanaf 20:00u. Aan de avonden zijn geen kosten verbonden.

Interesse om toe te treden?

Bent u geïnteresseerd om lid te worden van onze loge? Dan kunt u ook direct een persoonlijk gesprek aanvragen. In dit gesprek verkennen wij wat wij elkaar te bieden hebben.

Vraag nu een gesprek aan:

 
 

Aanmeldingsprocedure

Zoals al eerder aangegeven is lid worden van de vrijmetselarij een ingrijpende gebeurtenis. Daarom gaan wij als loge eerst met u een proces door om elkaar beter te leren kennen. Wat verwacht u van ons? Wat verwachten wij van u? U krijgt verschillende broeders te spreken en u zal onder meer gevraagd worden uw levensverhaal te schrijven. Deze zorgvuldigheid zorgt ervoor dat u en wij een weloverwogen keuze maken om met elkaar verder te gaan. Lid worden van La Paix vraagt dus zowel van u als van ons een investering en wordt niet met een druk op de knop afgehandeld.

Vragen?

U kunt ons bereiken via e-mail.

Facebook 

Op onze Facebook pagina vindt u aankondigingen van avonden voor belangstellenden, nieuwtjes en andere gebeurtenissen.